KKK-kopstuk zorgt voor rellen op universiteit
Buitenland

KKK-kopstuk zorgt voor rellen op universiteit.

Bij een debat in het Amerikaanse Louisiana is gisteren de pleuris uitgebroken toen dienders slaags raakten met actievoerders. De protestmensen waren boos dat voormalig Ku Klux Klan-leider David Duke van de partij was en wilden het besloten auditorium waar Duke debatteerde binnendringen.

 

 

Studenten van de Dillard Universiteit hadden al laten weten tegen de komst van Duke te zijn, omdat hij een "veiligheidsrisico" is. Het protest liep gisteren echter zo uit de hand dat agenten zich genoodzaakt zagen om pepperspray in te zetten tegen het opstandige volk, die door Duke tijdens het debat "Black Lives Matter-extremisten" werden genoemd. Er werden zes mensen opgepakt, waaronder een student, schrijft CNN.

Duke is op het moment verkiesbaar voor de Senaat in de staat Louisiana, maar doet 't niet zo lekker in polls. Duke steekt niet onder stoelen en banken dat hij achter Trump staat in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. De Trumpnator wordt nu ook gelauwerd in de KKK-krant. Trump wil echter niets met de club te maken hebben. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →