Slaapkamergluurder krijgt slechts schoffelstage 

20 maart 2018 - 16:23

Twee jaar lang als 33-jarige volwassen man je jonge achterbuurmeisje bespioneren en daar middels een cameraatje in een uit het raam gehangen deken nog opnames van maken ook. Dan heb je een aardige tik in je zender. Het Openbaar Ministerie eiste dan ook dat de man uit Veenendaal een jaar de gevangenis in zou moeten.

Welnee, oordeelde de rechtbank in Utrecht vandaag. Weet u wat nu echt een gepaste straf is voor deze perverseling? Wat denkt u van tachtig uur papierprikken, een schadevergoeding betalen en een pyschiatrische behandeling ondergaan? De man kampt namelijk met een ziekelijke stoornis en is door een psycholoog gedeeltelijk ontoerekeningsvatbaar verklaard.

Dan is er nog het verweer van de verdediging. We vragen ons vaak genoeg af of sommige advocaten echt menen wat zij aandragen in de jacht op strafvermindering/vrijspraak. Want het slachtoffer had gewoon kunnen voorkomen dat zij gefilmd werd door een psychisch gestoorde man. Ja, echt.

Maar hoe dan? Nou, zo merkte de advocaat op: door gewoon haar gordijnen van haar slaapkamer te sluiten. Zo had zij ook niemand op het idee kunnen brengen haar stiekem te filmen. Wanneer u zich afvraagt of dat argument echt aangedragen is, helaas wel. Het deed alleen niets af aan de uitspraak.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie