Slachterij moet 7,5K lappen vanwege varkentjes slaan

Slachterij moet 7,5K lappen vanwege varkentjes slaan 

30 maart 2022 - 12:45

De varkensslachterij in IJsselstein die begin 2020 in opspraak raakte toen RTL Nieuws undercoverbeelden naar buiten bracht van dierenmishandeling, heeft een boete gekregen voor het slaan van de varkentjes: 7.500 euro.

Op de beelden (zie hieronder) was te zien hoe varkens hardhandig werden geslagen en aan hun staart werden getrokken. Het OM spreekt van "het benadelen van het welzijn en/of de gezondheid van varkens en het slaan van de dieren bij het opdrijven."

Na de uitzending werden meerdere aangiften tegen het bedrijf gedaan bij de politie. "Bij het bepalen van de hoogte van de boete heeft het OM rekening gehouden met het feit dat het ondanks een verzoek daartoe niet de beschikking heeft gekregen over de oorspronkelijke filmopnamen. Deze zouden vele tientallen uren beeldmateriaal bevatten", aldus het Openbaar Ministerie.

Het bedrijf heeft na de uitzending direct zelf aangegeven geschrokken te zijn van de beelden en maatregelen te hebben genomen om herhaling te voorkomen. Ja, dat zal vast wel.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml