Upd: Kabinet wil camera's in slachthuizen 

28 maart 2017 - 13:18

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) geeft vandaag aan geen reden te zien om in Nederlandse slachthuizen strenger te gaan controleren. Onlangs kwam een slachthuis in de Belgische stad Tielt in opspraak omdat de varkens daar ernstig mishandeld werden. Er volgde een massale oproep om de slachterij te sluiten, maar inmiddels heeft het huis een verzoek lopen om zelfs nog meer varkens te kunnen slachten. Het kabinet wil echter wel camera's in slachthuizen. 

Uit een rapport van de NVWA blijkt dat vorig jaar slechts vier procent van de varkens en runderen niet volgens de regels geslacht is. Volgens stichting Varkens in Nood is dat onwaarschijnlijk en gaat het om een hoger percentage. De stichting is daarom op zoek naar klokkenluiders. De NVWA is van mening dat de onjuiste praktijken die in het slachthuis in Tielt aan het licht zijn gebracht, niet in Nederland plaatsvinden omdat er hier goede controles plaatsvinden.

Update: Demissionair staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken, PvdA) wil juist wél camera's in slachthuizen. Dat liet hij vandaag weten na Kamervragen van de Partij voor de Dieren. Van Dam wil geen cameraverplichting en maar het plaatsen van camera's overlaten aan de sector, meldt het AD

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie