Slachtofferhulp: 'Steeds meer NL'ers bedreigd'

Slachtofferhulp: 'Steeds meer NL'ers bedreigd' 

24 juli 2023 - 12:03

Het is anno 2023 geen prettige tijd om in te leven. En dat geldt voor de fysieke wereld, maar zeker ook voor de online wereld. Een steeds grotere groep Nederlanders wordt namelijk bedreigd, stelt Slachtofferhulp Nederland. 

Niet alleen mensen als Sigrid Kaag - die niet terugkeert als lijsttrekker van D66 omdat ze bedreigd wordt  -  of Geert Wilders - die zonder beveiliging niet over straat kan weten daar alles van, maar ook u, de gewone burger!

In het eerste half jaar van 2023 kreeg Slachtofferhulp Nederland ruim 9000 meldingen binnen van mensen die werden bedreigd. Het is onduidelijk om wat voor soort bedreigingen dit gaat (boze mailtjes verstuurd door toetsenbordridders vanaf een zolderkamertje, of iets anders) maar dat dit niet best is, is duidelijk.

Rosa Jansen, bestuursvoorzitter van Slachtofferhulp Nederland, vindt dan ook dat we in een "scherpe tijd" leven. "We hebben bij Sigrid Kaag gezien hoeveel impact online bedreigingen kunnen hebben. Helaas heeft een veel grotere groep Nederlanders hiermee te maken. En we zien slechts het topje van de ijsberg en ik vrees dat het einde nog niet in zicht is."

Wat moeten we hieraan doen? De daders aanpakken en keihard straffen "Bewustwording creëren" natuurlijk! Daarom begint Slachtofferhulp de campagne 'Elke stap een overwinning'. Daarin wordt gewezen op de hulp die de organisatie biedt: psychosociale hulp, begeleiding in het strafproces of hulp bij het aanvragen van een schadevergoeding.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml