'Slinger die kerstverlichting maar aan: kost nog geen euro'

'Slinger die kerstverlichting maar aan: kost nog geen euro' 

14 oktober 2022 - 11:03

Kijk, daar houden wij van, een beetje optimisme in deze dure, onzekere tijden: de tuincentra in ons landje hopen niet dat u bang bent voor de energieprijs en straks met kerst de lichtjes in de boom niet aan durft te doen, dat is namelijk nergens voor nodig.

"We hebben uitgerekend wat dat kost", zegt directeur Frank van der Heide van de brancheorganisatie tegen NU.nl. "Stel dat je een boom hebt met zo'n zes- tot zevenhonderd lichtjes. Als je die lampjes een maand lang acht uur per dag aan hebt, kost dat nog geen euro." Het gaat dan wel om ledlampjes, ouderwetse verlichting verbruikt tot tien keer meer.

Zeg nou zelf, wat is een euro op de energierekening van tegenwoordig? Helemaal niks! Overigens hebben tuincentra het ook best zwaar en moet Kerst ook een en ander goedmaken: in normale jaren gaat er landelijk gezien een paar honderd miljoen euro om in alles wat met Kerst te maken heeft. Een deel van dat geld wordt uitgegeven in de tuincentra. "We weten echt niet wat het dit jaar wordt", zegt Van der Heide. "Het is voor iedereen een onzekere tijd."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml