Slogan op t-shirt kost Z-Koreaanse baan 

15 augustus 2016 - 13:04

Een t-shirt met de slogan "Girls Do Not Need a Prince" lijkt niet zo controversieel. Behalve in Zuid-Korea. De actrice Kim Jayeon tweette een foto van haar t-shirt en werd ontslagen wegens de storm die ze veroorzaakte. 

Zuid-Korea wordt veelal gezien als land met de grootste gamerscultuur ter wereld. Het is ongeveer even populair als voetbal in Nederland. Kim Jayeon is de stem van een van de karakters uit de game 'Closers', geproduceerd door het bedrijf Nexon.

Megalia

Het bedrijf werd overspoeld door klachten over het t-shirt van Jayeon. Vele klachten werden door feministen als aanvallend en anti-vrouw beschouwd. De slogan wordt geassocieerd door de feministische groep Megalia, die roept dat het Koreaanse leven doordrenkt is van vrouwonvriendelijkheid. Het t-shirt werd door de groep verkocht om rechtszaken te financiëren van vrouwen die 'slecht behandeld zijn'.

Jayeon werd door Nexon ontslagen. Ze wordt wel uitbetaald voor haar werk, maar haar stem zal niet worden gebruikt in Closers, meldt de BBC.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie