'Sloterdijk is bolwerk Oost-Europese treinbedelaars'
Binnenland

'Sloterdijk is bolwerk Oost-Europese treinbedelaars'.

Station Amsterdam Sloterdijk blijkt het kloppend hart te zijn van een bende treinbedelaars. Dat heeft NH uitgedokterd. 

 

 

De spoorwegschooiers hebben Sloterdijk gebombardeerd tot vertrekhalte van hun bedeltocht, bevestigt Frans Zuiderhoek van politie Amsterdam aan het Noord-Hollandse medium. "We werken met de NS samen om te controleren op zwartrijden en bedelen", zegt Zuiderhoek. De politieman voegt daaraan toe dat bedelaars alleen aangepakt kunnen worden als ze in de daad betrapt worden, en dat 't niet meer dan een lichte overtreding is. 

Zakdoekjes kopen? 

De wagonparasieten delen meestal zielige briefjes uit aan passagiers en proberen geld te verdienen met de verkoop van zakdoekjes. Volgens hoogleraar criminologie Dina Siegel van de Universiteit Utrecht is het bedelwerk onderdeel van een groter probleem. De Oost-Europeanen worden volgens haar ook regelmatig op rooftocht gestuurd en de exemplaren met vagijn belanden in de straatprostitutie. Siegel verwacht dat er steeds meer van dit soort lui naar de lage landen komen. 

Passagiers worden door de politie afgeraden om geld te geven, want "het is net als met dieren, die moet je geen eten geven anders blijven ze terugkomen". De NS zelf wil niet reageren op het verhaal. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →