'Sluit onveilige sportclubs 020'
Sport

'Sluit onveilige sportclubs 020'.

Als het aan de VDD en D66 in Amsterdam ligt moeten onveilige sportclubs in de hoofdstad het veld ruimen. Kan een club de veiligheid van leden niet garanderen? Dan moet de vereniging sluiten. 

Daarnaast willen de partijen dat iedereen die verbonden is aan een sportclub en met koters werkt in het bezit zijn van een Verklaring Omtrent Gedrag. Hierover hebben de VVD en D66 een initiatiefvoorstel ingediend, weet Het Parool

Ook pleiten ze voor meer diversiteit in clubs, zoals het accepteren van homoseksuelen en transgenders. Ook moet het taboe op seksuele intimidatie harder worden aangepakt. VVD-raadslid Dilan Yesilgöz-Zegerius: "Door betere begeleiding en coaching van vertrouwenspersonen maar ook door het beter benutten van het straf -en tuchtrecht zodat slachtoffers van seksuele intimidatie of zedendelicten dit onbelemmerd kunnen aankaarten."

Het is nog nooit verkomen dat een sportlub moest sluiten vanwege wangedrag, meent en woordvoertster van sportwethouder Eric van der Burg (VVD). De wethouder en de gemeenteraad gaan zich er nog in verdiepen en willen nog niet inhoudelijk reageren. 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →