Smeets ook weg bij advocatenkantoor Spong

Smeets ook weg bij advocatenkantoor Spong 

16 april 2021 - 11:14

Het is geen beste week voor Sidney Smeets. Nadat hij al 'in het belang van de partij' was teruggetreden als Kamerlid van D66, maakt advocatenkantoor Spong nu bekend dat hij ook daar niet zal terugkeren. 

Smeets heeft zijn dienstverband opgezegd en maakt dus per 1 mei geen deel meer uit van het kantoor, zo staat te lezen in een persbericht. De eer aan jezelf houden - wat daar nog van over is - noemen we dat. 

Zo blijkt er dus veel te kunnen veranderen in amper een week tijd. Nadat iemand begin deze week een bericht postte op Twitter met de vraag of hij een verklaring heeft voor het feit dat hij regelmatig contact zoekt met "minderjarige jongetjes die net uit de kast zijn gekomen", gebeurde er vanalles rondom zijn persoontje. 

"We hebben een aantal gesprekken gevoerd met meneer Smeets", zo zei Sigrid Kaag gisteren tegen de pers. Die gesprekken waren "indringend". Ze vindt het als partijleider belangrijk "te normeren dat een Kamerlid zich aan de hoogste normen van integriteit houdt". Of hij ook echt de wet heeft overtreden, wil ze niet zeggen want dat "is niet aan haar om te beoordelen".

Van de berichten over Smeets afgelopen week is ze naar eigen zeggen wel heel erg geschrokken. Smeets verklaarde dat het niet zijn intentie was mensen ongewenst te benaderen. Ze vindt het "lastig" te zeggen of ze die uitleg gelooft.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.