Snackbar eist plaats in AD-top-5
Raar

Snackbar eist plaats in AD-top-5.

De eigenaar van snackbar De Pomp uit Eindhoven heeft het AD voor de rechter gesleept. De friterie meent recht te hebben op een plaats in de top-5 in de uitslag de AD-friettest. Tijdens het derde, onaangekondigde, bezoek van het testpanel waren de aardappelen die De Pomp normaal gebruikt namelijk op en moest de vreetschuur noodgedwongen overschakelen op een minder goed ras.

Volgens Wim Bogers had het AD beloofd maar twee keer langs te komen. In de eerste twee tests scoorde hij gemiddeld een 9 maar in de laatste haalde hij een 7,7 waardoor hij naar de 16e plaats duikelde. Het AD houdt zelf vol dat er 'minstens twee keer' zou worden getest.

Het matige resultaat zou grote gevolgen hebben: vorig jaar eindigde De Pomp met een 9,5 als 8e, wat een hoop extra klandizie opgeleverd zou hebben. "Ik moet blij zijn met mijn 16de plek maar een olympiër is ook niet blij met een vierde plaats," vertelde Bogers vandaag in de rechtbank.

De kantonrechter heeft de patatzaak vandaag doorverwezen naar de voorzieningenrechter. Die doet op 8 september uitspraak.

Alle artikelen geladen. Overzicht →