Snackbars: 'Kom NIET met eigen bakje uw friet halen'

Snackbars: 'Kom NIET met eigen bakje uw friet halen' 

26 juni 2023 - 14:40

Zo, een typisch voorbeeldje van onvervalst overheidsgedram waar u 'u' tegen zegt. In de campagne - vast bedacht door een of andere overijverige ambtenaar om half 5 's-middags - over het verbod op gratis eenmalig wegwerpplastic wordt door de overheid opgeroepen om naar uw plaatselijke 'Friet van Piet' of andere snacktent uw eigen plastic, herbruikbaar, bakje of een pan of iets dergelijks mee te nemen, want beter voor Moeder Natuur.

Moet u zich voorstellen hoe dat in zijn werk gaat: het is zondagavond half 7 en de lokale frietschuur van amper 25 m2 puilt uit met alle bewoners uit de volkswijk die massaal berenklauw met pindasaus, frietjes/patatjes mayo en frikandellen bestellen. En dan ALLEMAAL hun eigen pan meenemen. 

Dat wordt een grote chaos. Hier zitten de frietbakkers dan ook totaal niet op de wachten. De Vereniging Professionele Frituurders (ProFri) zegt dat die overheidscampagne in de praktijk "totaal onwerkbaar" is. "Ik hoop echt dat mensen hun verstand gebruiken en niet met hun eigen pannen naar de snackbar komen", zegt ProFri-directeur Frans van Rooij.

"Zeker tijdens de spits, als er zes tot acht bestellingen tegelijk worden bereid, is er geen ruimte voor eigen pannetjes", zegt Van Rooij. Ook vreest hij voor de hygiëne. "Wij weten niet waar die pannen en bakjes gestaan hebben of wellicht zijn mensen die ze meebrengen ziek en nemen ze bacteriën of virussen mee."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml