Snackie plukken in de natuur: 'Misschien heeft hier een hond gezeken'

Snackie plukken in de natuur: 'Misschien heeft hier een hond gezeken' 

11 augustus 2023 - 15:13

In de vierde aflevering van 30 en nooit meer naar een dokter volgt Vera dertigers die liever op zoek gaan naar genezing buiten de reguliere gezondheidszorg om. Waar de huisarts vroeger nog veel aanzien had is dat tegenwoordig wel anders. Dat geldt ook voor Amanda, zij is student natuurgeneeskunde en gaat regelmatig de natuur in om genezing te zoeken. Daarom knabbelt ze altijd even op een paardenbloem als ze die ziet.

Een gratis snackie zo voor het oprapen, wie wil dat nou niet? Nou de meeste mensen, want het is namelijk hartstikke goor. Zo vindt ook Vera: “Maar we weten niet of er een hond overheen heeft gezeken.” Voor Amanda is dat geen probleem, lekker een beetje weerstand opbouwen. Toch plukt ze niet zomaar alles wat ze ziet: “Wat ik altijd doe voordat ik een plant ga plukken of met een plant ga samenwerken, is vragen welke plant mij kan helpen.”

Amanda is niet de enige die haar genezing buiten de gebaande paden zoekt. Zo ook Marlot, zij was jarenlang verslaafd aan drank en drugs. Inmiddels is ze afgekickt en vindt ze steun bij een alternatieve body work-out: “Je bent zo high on life, dat ben ik van drank en drugs nooit geweest.” Het heeft haar geholpen door de kick die ze na zo’n les krijgt. Het gaat er heftig aan toe want enkele vrouwen (ja, alleen vrouwen doen dat) waren in tranen tijdens de les. Dat is nog eens een ander sportlesje dan booty in de sportschool.

Bekijk hier de hele aflevering van 30 en nooit meer naar een dokter. Aankomende donderdag is de laatste aflevering om 22:15 uur 30 en nooit meer een baas te zien op NPO 3.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml