SnapKing-slachtoffers krijgen geld terug
Entertainment

SnapKing-slachtoffers krijgen geld terug.

Goedemorgen slaapmutsjes. Wij starten de dag vandaag met een fijn bericht voor de duizenden fans die slachtoffer zijn geworden van de oplichtingspraktijken van de 20-jarige YouTube-vlogger Tim van Teunenbroek, a.k.a SnapKing.

In maart en april van dit jaar liet het sluwe SnapKind kindertjes massaal bellen naar een speciaal opgezet 0909-nummer, met als doel zoveel mogelijk geld binnen te harken fans aan de lijn te krijgen.

Van de 6.450 telefoontjes kregen slechts VIJF smachtende volgers de 'ster' daadwerkelijk aan de lijn. De rest heeft vooral een aanslag gepleegd op de bankrekening van pappa en mamma.

Iets dat volgens de Almeerder overigens niet klopte, zo verklaarde hij destijds bij RTL Summer Night. Naar eigen zeggen zou hij 300 tot 400 fans te woord gestaan hebben. Blijkt een grove leugen. Het is zelfs zo erg dat maar twee van de vijf aanbidders Tim langer dan zestig seconden hebben gesproken.

Ook Instagram-account gevraagd

Ho ho, de vijf 'gelukkigen' hebben niet alleen een real-life gesprek met hun idool gehad. Tim heeft als bonus ook hun Instagram-account gevraagd, om hen te kunnen volgen. Moet de natte droom zijn van ieder zichzelf respecterende tiener, een volgverzoek van de slissende vlogger ontvangen.

Terugbetalen

Niettemin heeft de vlogger in kwestie er allemaal weinig aan gehad. Nadat hij door good old Beau en zangeres Glennis 'mijn handen jeuken' Grace bij RTL helemaal kapotgemaakt werd, blijkt nu ook nog dat de verzamelde 13.000 euro, op verzoek van toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM) door telecomproviders wordt teruggestort op de rekeningen van de gedupeerden.

Of de providers dat bedrag uiteindelijk gaan verhalen op SnapKing is nog niet bekend. Lijkt ons eigenlijk niet meer dan logisch.

Trouwens, wanneer u graag met sterren of geesten (of allebei) in contact wil komen, dan kunt u ook gewoon zelfverklaard medium Joke benaderen..

Alle artikelen geladen. Overzicht →