Sneijder: goede band met Van Gaal

Sneijder: goede band met Van Gaal 

07 september 2012 - 17:29
Wesley Sneijder, middenvelder van Internazionale, ziet zich als "verlengstuk van de bondscoach, een beetje als tussenpersoon". Hij deelt de gedachten van Louis van Gaal. "Als ik het niet eens was geweest met zijn visie, was ik niet meer meegegaan. Dan ga ik niet ja knikken. Maar vanaf de eerste dag heb ik een bijzondere band met Van Gaal", zo zegt Sneijder vandaag in de Volkskrant.
De parmantige spelverdeler stuurde alle nieuwelingen bij Oranje op eigen initiatief een sms, en hij sprak ze kort toe toen ze zich kwamen melden in het spelershotel. Ze deden hem denken aan de tijd dat hij voor het eerst bij het Nederlands elftal kwam. "Ik vond het toen belangrijk dat de oudere spelers me hielpen. Ze gaven me het gevoel dat ik bij ze terecht kon, dat ik een van hen was. We gaan met een nieuwe groep de kwalificatiereeks in. In 2014 willen we bij dat toernooi zijn. Dan moet je die jongens op hun gemak stellen. Groepsgevoel is het belangrijkste dat er is. Wij kunnen alleen top zijn als alles klopt." Over de aanpassingen in het hotel is de man die Yolanthe heeft geschaakt zeer te spreken. Alle spelers logeren nu in één gang. "Je merkt al, en dat is misschien psychologisch, dat het werkt. Op die gang staan een Playstation en een tafeltennistafel. In plaats van 90 procent van de tijd in de kamer zitten we nu 90 procent op de gang. Iedereen ziet elkaar."
Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie