Sneijder op dreef, vijf supporters zien het
Sport

Sneijder op dreef, vijf supporters zien het.

Klasbak die Wesley Sneijder. De 33-jarige middenvelder voetbalt zoals u weet sinds vorige maand in Qatar, bij Al-Gharafa. Tussen lokale kebab-snijders en rijke sjeiks-zoontjes zonder voetbaltalent valt de voormalig stervoetballer uiteraard heel erg op, Sneijder is uitermate productief. Afijn, de middenvelder van pakweg Alphense Boys zou daar ook vedette zijn. 

Op de effectiviteit van Sneijder staat geen rem, in acht duels wist hij al zes keer het net te vinden. Alle doelpunten werden overigens groots gevierd door de aanhang. Alle vijf aanwezige harde kernleden deden de wave en zongen Sneijder in het Arabisch negentig minuten lang toe.

Nu even zonder grap. Is het niet intens triest dat de recordinternational van het Nederlands elftal op 33-jarige leeftijd in een dwergcompetitie wekelijks zijn voetbalkunsten etaleert? Een speler met een fluwelen balbehandeling die, alsof hij nog niet rijk genoeg is na voor clubs te hebben gespeeld als Ajax, Real Madrid, Internazionale en Galatasaray, in de nadagen van zijn carrière liever nog meer geld binnen harkt dan dat hij kiest voor een competitie waarin hij gezien wordt?

Ofschoon het zijn eigen keus is, had het ook anders kunnen lopen met hem. Denk aan Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie. U kunt ons niet wijsmaken dat, wanneer gewend aan overvolle stadions, voetballen voor een handjevol toeschouwers past bij de glansrijke rasvoetballer Wesley Sneijder.

Hier heeft u beelden van de wedstrijd van gisteren. Tegenstander was Al-Rayyan, uitslag: 6-1. En de supporters zagen dat het goed was.

Alle artikelen geladen. Overzicht →