Snowflakes; laffer dan hun acties wordt het niet

Snowflakes; laffer dan hun acties wordt het niet 

29 oktober 2022 - 11:03

Het was de week van de snowflakes. Meisjes die vinden dat we zonder olie door het leven moeten en daarom in Londen de Zonnebloemen van Van Gogh besmeuren. Drie midlife mannen die het Meisje met de Parel bekladden om dezelfde reden. En dan nog een gast die zichzelf aan een talkshowtafel vastplakte.

Stelletje aandachtshoeren.

Laffe aandachtshoeren.

Het gebeurt allemaal zo rustig, zo bedachtzaam – en dan die grimmige bekken, die blikken zonder enige levenslust. Ergens zitten deze mensen dus om de tafel (virtueel?) en bedenken ze een actie om aandacht te trekken. En opeens zegt een van hen dan: kom laten we een kunstwerk in een museum bekladden! Een kunstwerk waarvan er één is, waar mensen voor in de rij gaan staan om het te bekijken. Met hun reptielenbreintjes gaan die mensen dan dat plan uitvoeren. Lijm kopen (gadver), soep kopen (nog meer gadver), een dag aanstrepen in de agenda (‘nee op woensdag moet ik naar yoga, hoe zit jij donderdag?’ en bedenken wat ze aan moeten en welke kleur hun haar geverfd moet worden. Zouden ze ook nog kijken wat de sancties zijn? Boete, gevangenisstraf, schoffelen? Of is dat irrelevant. Als we maar stoppen met olie, is elke straf te doen, zoiets?

Een grotere hubris dan het klimaat willen ‘redden’, bestaat niet. Sinds het ontstaan van de aarde heeft er opwarming en afkoeling plaatsgevonden, met en zonder mensen. De waanzin om te denken dat wij klimaatverandering kunnen stoppen, dommer wordt het niet. Of nou ja we kunnen de afbraak van de aarde vertragen maar ja, dan moeten er eerst 5 miljard mensen van de aardbol afspringen. Wat best moeilijk is aangezien de aarde rond is. En wat je ook al niet mag zeggen, iedereen heeft immers het recht om baby’s te baren. Iedereen moet blijven bestaan én het tropisch regenwoud moet niet meer gekapt worden (prima, kap ermee), én olie mag niet meer gewonnen worden. Ga maar lopen. Of fietsen.

Weet je: prima. Laten we stoppen met olie winnen. Maar voor de goede orde: de olie wordt gewonnen in het Midden-Oosten. Niet in Europa, niet in Londen, Parijs of Amsterdam. Maar in Saoedi-Arabië en andere fijne islamitische landen waar vrouwen hun haren niet los mogen laten wapperen. Waarom plakken die snowflakes zich niet vast aan een kunstwerk in het Louvre van Dubai? Wat zou er gebeuren als de snowflakes zich zouden vastplakken aan de Kaaba? Die soepjurken daar halen de olie uit de grond he, als ZIJ daar mee zouden stoppen, moeten wij wel iets anders verzinnen - zoals we nu iets anders op het gas moeten zien te vinden…. Oh snowflakes toch. Laffer dan hun acties wordt het niet. Het is gratuit, lost niets op en leidt tot helemaal niets.

Ja, tot vernietiging van publieke ruimtes die schoongemaakt moeten worden waardoor massa’s mensen die een kaartje hadden gekocht om een schilderij te zien, moeten terugkomen. Met de auto, bus, vliegtuig of de trein. Dat is dus een dubbele portie olie die gebruikt wordt. Snowflakes.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.