Snuifende jongeren: 'Cocaïne moet je in de supermarkt kopen'

Snuifende jongeren: 'Cocaïne moet je in de supermarkt kopen' 

24 juli 2023 - 16:30

Uit onderzoek blijkt dat de jeugd van tegenwoordig het gebruik van drugs steeds normaler vindt. Het gaat dan over een lijntje coke, een prikkie heroïne of een blowtje. Dat gebeurt tijdens een feestje, een festival of gewoon thuis op de bank: “Onze generatie is gewoon een beetje dood."

De jongeren op straat verbaast de uitslag van dit onderzoek helemaal niet: “Als je kijkt met uitgaan, het is net alsof je een biertje neemt”. Maar hoe komt het toch dat de jonge generatie op zulke grote schaal drugs gebruikt? “Ik denk vooral sinds corona dat het echt is ontploft. Mensen werden beetje gek. Huisfeestjes gaan ook een beetje vervelen." Corona lijkt voor deze generatie wel een excuus voor alles.

Een oudere man vindt het een bizar gegeven: “Dat is toch geen normale zaak. Toen ik jong was, ruim zestig jaar geleden. Dan dronk je een biertje." Psychiater Bram Bakker denkt dat het bij de verkrijgbaarheid begint: “Als het overal te koop is en steeds meer mensen ervaren dat het ze iets oplevert. Ontspanning, dat is het meest op kort termijn. Dan wordt het steeds geaccepteerder om daar gebruik van te maken."

Eigenlijk wil niemand op straat toegeven zelf te gebruiken, maar de kans is groot dat één van de ondervraagden zelf ook wel eens gebruikt (heeft): “Het zijn vaak wel de gezelligste mensen." Toch is er iemand met een hele duidelijke mening: “Je moet cocaïne in de supermarkt kunnen halen."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml