'Social media goed voor productiviteit'

'Social media goed voor productiviteit' 

28 oktober 2012 - 23:39
Werknemers worden stukken productiever wanneer ze drie minuten per uur vrije tijd krijgen om even op de sociale media te kijken. Werkgevers zouden er dan ook goed aan doen om hun personeel op vaste tijden even op Twitter en Facebook te laten kijken. Dat is de conclusie van twee masterstudenten Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, in opdracht van Website Promoten.
Het tweetal onderzocht de tijd die het personeel, werkzaam in onder andere de IT, ICT, verzekeringen en hypotheken, nodig had om bepaalde taken te vervullen. De werknemers werden onderverdeeld in twee groepen, waarbij één groep drie minuten per uur social media mocht gebruiken. Bij deze groep was een duidelijke stijging van de productiviteit waarneembaar. De twee studenten, Martine Holman en Floris Veenendam, zouden graag nog een vervolgonderzoek willen doen. "Het is interessant om te kijken of minder dan drie minuten social media-tijd per uur ook genoeg is voor een duidelijke stijging in productiviteit. Daarnaast kan er gekeken worden naar het effect in verschillende branches. Verder willen we dit onderzoek ook doen bij bedrijven waar niet gebruikgemaakt wordt van computers. Want met het groeiende aantal smartphones zijn social media ook in bijvoorbeeld de bouw, schoonmaak en tuinbranche een grote en constante bron van afleiding", aldus Holman.
Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst. Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie