Social media-verslaving aangepakt: timer voor FB en Instagram
Tech

Social media-verslaving aangepakt: timer voor FB en Instagram.

Facebook gaat in een poging zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen een timer installeren op Facebook zelf en Instagram, om u te beletten dat u constant als een soort zombie naar uw telefoon zit te koekeloeren. 

Of zoals het techbedrijf het zelf formuleert: het moet ervoor zorgen dat mensen bewuster omgaan met hun tijd op de social media. 

De maatregelen om verslaafden aan te pakken zijn keihard. Zo is een van de functies een 'dashboard' dat aangeeft hoeveel tijd je gemiddeld op Facebook en Instagram besteedt en precieze cijfers geeft over de laatste zeven dagen.

Gebruikers kunnen daarnaast aangeven hoeveel tijd ze maximaal aan Facebook of Instagram willen besteden. Is die periode verstreken, dan krijgen ze een seintje. Tot slot kunnen gebruikers notificaties op de telefoon een tijdje op stil zetten.

Sad but true, deze maatregelen zijn wel nodig. Zo meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek dit voorjaar dat jongeren in Nederland social media steeds vaker als een verslaving ervaren.

Alle artikelen geladen. Overzicht →