Hacker verstuurt uitnodigingen voor seksdates
Binnenland

Hacker verstuurt uitnodigingen voor seksdates.

Een 33-jarige sociale hulpverlener hackte vanaf 2011 de Facebook- en mailaccounts van mede-stagiaires, stagebegeleidsters en van zijn lerares. Hij gebruikte de accounts niet alleen om pikante berichten naar vrienden en bekenden van de slachtoffers te sturen, maar ook wildvreemden uit te nodigen om seksdates met hen te hebben.

Een vrouw uit Den Haag deed vorig jaar aangifte. Wegens de 'cyberstalking' van elf vrouwen krijgt de voormalig hulpverlener nu twee jaar cel, waarvan acht maanden voorwaardelijk, naast een verplichte zedendaderbehandeling. Dat bepaalde de Haagse rechtbank gisteren, meldt het AD. De slachtoffers eisten tot €5.700 euro aan smartengeld.

Niet tevreden met seksleven

Via social media stuurde de hacker namens de vrouwen onder andere uitnodigingen rond met teksten als: 'Ik ben eigenlijk niet meer tevreden met mijn relatie en mijn seksleven' of 'Ik zou zo graag eens verkracht willen worden', zoals de hacker in naam van de Haagse vrouw verstuurde. De slachtoffers wisten niet wie hun accounts had gehackt of waarom. Ze schaamden zich voor hun vrienden en familie die obscene berichten kregen, vaak voorzien van pornografie. Bij een van de vrouwen stond er zelfs echt iemand aan de deur voor een seksdate.

Alle artikelen geladen. Overzicht →