Soldiers of Odin gaven azc'er geen slaag
Binnenland

Soldiers of Odin gaven azc'er geen slaag.

De groep 'burgerwachten' Soldiers of Odin hebben afgelopen weekend geen asielzoeker mishandeld. Dat laten de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente Oldambt in een gezamenlijke verklaring weten.

De Soldiers of Odin hebben afgelopen weekend een asielzoeker afgeleverd aan de politie, nadat er melding was binnengekomen bij de groep dat de asielzoeker in kwestie meerdere vrouwen zou hebben lastig gevallen. De asielzoeker meldde vervolgens dat de Soldiers hem in elkaar hadden gebeukt.

Nu blijkt dat de verwondingen die hij had al een dag ouder zijn. Hij is namelijk gewond geraakt toen hij amok maakte in een kroeg in Winschoten, weet RTV Noord. Het niet mishandelen door de Soldiers houdt volgens de politie niet in dat de hermandad wil samenwerken met de burgerwachten. Dat vanwege het rechts-extremistische karakter van de groep. 

Ongepast gedrag

De asielzoeker wordt ook niet vervolgd voor het lastigvallen van een twaalfjarig meisje. Hij heeft weliswaar ongepast gedrag vertoond richting het meisje, maar niets strafbaars gedaan. De asielzoeker zou het meisje gevraagd hebben met hem mee te gaan en toen ze weigerde en wilde wegfietsen hield hij haar tegen. Niets strafbaars volgens het Openbaar Ministerie. 

Wel wordt er een zaak opgestart vanwege een eerder voorval. Dat gebeurde een aantal dagen eerder. Hij zou een vrouw hebben aangerand. De politie gaat dat nu onderzoeken.

Alle artikelen geladen. Overzicht →