Soumaya en VVD eigenlijk best een goede match

Soumaya en VVD eigenlijk best een goede match 

28 januari 2022 - 11:38

Wie zich afvraagt hoe een terroriste kan doordringen tot de VVD, hoeft daar niet wakker van te liggen. De constante jacht op ‘talent’, vertaalt naar ‘zichtbaarheid’ en ‘vormbaarheid’, ligt aan de basis. Tel daarbij op dat er een ziekelijke hang is naar álles wat kleur heeft, álles wat vrouw is en álles waarmee gepronkt kan worden en je hebt je antwoord.

Oh, en laten we vooral de intens zieke, politieke en Hilversumse overtuiging niet vergeten dat allochtonen gered moeten worden. Elke zelfstandig, mondige, rechtschapen en onafhankelijke geest moet gemeden worden. ‘Gij zult u laten redden’ is het dertiende gebod dat vooral geldt voor alles dat vrouw is en een kleurtje heeft. Wij gaan jou maken! Jij wordt één van ons. Kom sluit je aan, spring door onze hoepel, gebruik onze worden en je hoort erbij. Bij ons, van de politiek. Bij ons, van de media. Wij heersers van Nederland. We maken een verhaal, nee beter nog: we vergeten je verhaal, we creëren een nieuw jij, en jij bent onze knuffelkleur. Kom bij ons, luister naar Frits, hij weet hoe het heurt.

Dit is het moment waarbij ik me afvraag of ik een boekje moet opendoen over de groomingpraktijken van Frits Bolkensteijn. Volgens mij volstaat het om te zeggen dat ik er niet gevoelig voor was. Ik hoef niet gered te worden, ik ben niemands ‘pet-project’ en al helemaal niet het ‘pet-project’ van Frits, de VVD, de media of welke instantie dan ook. Het concept ‘token-allochtoon’ is aan mij niet besteed en de carrièrekansen die daarmee aan mijn neus voorbij zijn gegaan, zijn legio. Niemand hoeft me eraan te herinneren dat ik het niet verder heb weten te schoppen dan stukjesschrijver in de marge van het internet. Had ik maar braaf op moeten zitten en pootjes moeten geven, in Den Haag dan wel Hilversum – want die afwijzing in 2004 bij Buitenhof, met de legendarische woorden ‘we willen een vrouw zelf maken’ (in plaatst van een columnist aan te stellen die schrijft op de website van Theo van Gogh), ook daar wil ik het niet over hebben.

Soumaya dus. Het prototype van de vrouw die terwijl ze het speeltje van de ander lijkt te zijn, het optimale voor zichzelf eruit weet te halen. Soumaya. De belichaming van álles waar de gemiddelde Nederlander met macht, een tokenfetisj en redderssyndoom voor valt: vrouw, moslim, kleur… OMG WE HEBBEN ER EEN!!!

In plaats van intense schaamte dat de VVD nul criteria hanteert als het om leden en medewerkers van niet-Nederlandse oorsprong gaat, heeft de VVD zich de afgelopen dagen in de meest idiote bochten gewrongen om een terroriste te verdedigen. Omdat ze vrouw is. Omdat ze moslim is. Omdat ze niet-Nederlands is. Maar vooral: om Wilders te tarten en niet toe te geven. Want gezichtsverlies. Niemand met ook maar één hersencel vindt het een goed idee om een vrouw als Soumaya Sahla (en al haar – spreekwoordelijke – zussen en broeders) te omarmen laat staan een functie te geven aan tafel bij politici. Niemand bij de VVD beseft dat het dit soort besluiten zijn die het wantrouwen van de kiezers in de politiek doet afbrokkelen. Die kiezers drijft naar andere partijen en die kiezers doet inzien dat ‘hullie daar’ een stelletje omhooggevallen zakkenvullers zijn die niet geven om ons, kiezers maar alleen om hun eigen carrières, eigen beeldvorming en vooral eigen portemonnee.

Best wel een perfecte match met Soumaya.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.