Soundos: 'RTL gebruikte bewust lelijke beelden van mij'

Soundos: 'RTL gebruikte bewust lelijke beelden van mij' 

15 april 2022 - 12:13

*Zucht.* Soundos El Ahmadi mocht gisteren in het programma vertellen over de nieuwe serie ‘Meer Soundos’, waarin ze zichzelf speelt in een fictief verhaal dat naar eigen zeggen inspeelt op de 'realiteit van een harde werkelijkheid'.

Wij kunnen niet wachten... Maar goed, zij klaagde vertelde dus ook over haar eigen ervaringen. Bijvoorbeeld dat ze weleens een brutale reporter ‘op zijn bek’ wilde slaan. “Maar ja, dan hebben ‘ze’ gewonnen, want: ‘zie je wel, zo zijn ze nu eenmaal’", zo vertelt ze aan Jinek.

Maar het gaat verder. Zo zou in 2017 tijdens het programma Expedition Robinson door RTL bewust 'lelijke beelden' van haar zijn gebruikt: "Wat je vaak ziet, en wat ik ook vaak bij mezelf heb gezien, is dat mensen het een soort van lekker vinden om je onmenselijk te maken, te dehumaniseren. Dat zag je ook bij Expeditie Robinson. Daar werden echt heel lelijke beelden van mij gebruikt, zodat mensen bijna… Zodat ze het gewoon konden verkopen om je te haten.”

Gebeurd dit soort leed dan alleen bij haar? Nee, "bij veel mensen, maar het is wel vaker bij vrouwen van kleur. In de media, maar ook gewoon in de politiek zie je dat heel vaak gebeuren. Of bij activisten van kleur zie je dat ook heel erg gebeuren. Dan worden ze wat donkerder gemaakt en wat gemener", aldus Soundos.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml