SP-Raadslid: Fuck racistische Zwarte Piet-lunchroom 

22 november 2018 - 13:23

De 19-jarige SP'er én vooraanstaand Kick Out Zwarte Piet-activist Rebekka Timmer trilt van woede sinds haar bezoek aan de Hilversumse lunchroom De Koffiebranderij.

Watskeburt? Dat is niet zo heel moeilijk te raden: Sneuneus Timmer merkte een blackface butlerpop op en is ook ziedend over de sinterklaasversiering in de toko. Butlerpopje = racistisch, versiering is racistisch, de hele fokking zaak is gewoon doordrenkt van racisme, aldus het raadslid.

Om haar mening kracht bij te zetten, eiste de tiener dat de eigenaar van de zaak zowel de butlerpop als de sinterklaasversiering zou verwijderen. Dat kan ze echter op haar linkse buikje schrijven, want de ondernemer is niet van plan zich te laten piepelen. "Ik laat me niet door iemand anders vertellen hoe ik mijn lunchroom inricht."

Boos omdat er niet naar haar geluisterd werd, besloot Timmer het over een kernmerkende boeg te gooien. Niet buigen = poging zaak kapot maken en dus klom het raadslid in de pen en plaatste een negatieve recensie over het etablissement. 

We vragen ons daadwerkelijk af wat partijleider Marijnissen van dit soort praktijken vindt. Of de SP wel geassocieerd moet willen worden met dergelijke typetjes. Vraag voor u: nadat ChristenUnie-man Gert-Jan Segers u al vertelde dat u kleur moet bekennen, lijkt de SP zichzelf hier eveneens ongenadig hard in de vingers te snijden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie