SP Roermond is een rommel, schorst twee leden
Binnenland

SP Roermond is een rommel, schorst twee leden.

Het is wederom een rotzooi bij de Roermondse SP-tak. De socialisten hebben leden Frans Raeven en Lilianne Bos geschorst, maar de twee weigeren de tomatenclub zomaar te verlaten.

Bos en Raeven willen maandag 7 november een ledenvergadering houden, maar dat mag niet van de lokale SP-bazen. "De vergadering is door de initiatiefnemers ten onrechte uitgeschreven", zei het bestuur in een poging de vergadering te verbieden. Het partijbestuur wil in plaats daarvan de touwtjes in handen houden en een eigen vergadering beleggen.

Helemaal niet onterecht, zeggen Bos en Raeven, de vergadering gaat gewoon door. Het duo wordt gesteund door 13 partijleden.

'Bestuur niet adequaat'

Het bestuur wil de vergadering waarschijnlijk verbieden omdat ze zelf onderwerp van gesprek lijken te zijn. Volgens 1Limburg is er ellende ontstaan omdat het bestuur niet adequaat gehandeld zou hebben. 

De SP maakt geen deel uit van de Roermondse gemeenteraad. In 2014 verboden Roemer en co de lokale Limbo's mee te doen aan de verkiezingen, omdat ze toen ook al "rollebollend" over straat gingen. 

Alle artikelen geladen. Overzicht →