SP-Groningen: 'Schop Vindicat de stad uit'

SP-Groningen: 'Schop Vindicat de stad uit' 

05 oktober 2021 - 11:43

Bij de Groningse SP zijn ze er helemaal klaar mee: Vindicat, de grootste terror-studentenvereniging onder de terror-studentenverenigingen misdraagt zich keer op keer en dus is het de hoogste tijd dat het over en uit is met Vindicat.

Althans, ze mogen wel lekker doorgaan met zuipen, bangalijsten bijhouden, elkaar op de bek slaan en de boel vernielen, maar dan doen ze dat maar lekker ergens anders. Bijvoorbeeld ergens in een uitgestorven gebied waar geen haan ernaar kraait, in elk geval zeker niet in de stad Groningen. Afgelopen week was het weer eens raak, waarbij de hoge heren van Vindicat na een feestjeĀ de bussen vernielden en de chauffeurs bedreigden.

Volgens de SP schaden de Vindicat-leden met hun rare asociale gedrag het imago van de overige studenten, die wel gewoon normaal doen en daarom moeten ze uit de stad geweerd worden:

"Een vereniging die zichzelf buiten de samenleving plaatst, moet dan maar door diezelfde samenleving erbuiten worden geplaatst", aldus fractievoorzitter Jimmy Dijk. "Het is de hoogste tijd dat politici de fluwelen handschoentjes bij de aanpak van Vindicat uitdoen." Burgemeester Koen Schuiling moet van de SP stoppen met de gesprekken met Vindicat. "Er is geen organisatie of vereniging die zoveel speciale aandacht van de burgemeester krijgt."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml