Spaanse bondsvoorzitter pakt 'nep-feministen' aan en stapt niet op!

Spaanse bondsvoorzitter pakt 'nep-feministen' aan en stapt niet op! 

25 augustus 2023 - 19:55

OPINIE. Luis Rubiales treedt niet af als voorzitter van de Spaanse voetbalbond. Herhaling: Luis Rubiales treedt niet af als voorzitter van de Spaanse voetbalbond. Daar waar iedereen dacht dat de kus-meneer vandaag tijdens een persconferentie zijn ontslag bekend zou maken, maakte Rubiales juist van de gelegenheid gebruik om een stevig statement te maken.

Dat Luis geen ontslag nam, maar juist vol voor de tegenaanval koos is wat je noemt een verrassende plot twist. In plaats van de verwachte krokodillentranen en een al dan niet gemeend mea culpa zei hij dat hij de afgelopen dagen in de hoek is gedreven door nep-feministen, dat mensen hem via de media probeerden te vermoorden en dat hij naar de rechter stapt om zijn naam te zuiveren.

Aanleiding van dit alles is de veelbesproken kus die hij ongevraagd aan een speelster van het Spaanse team gaf na de gewonnen WK-finale van vorige week zondag. De wereld sprak er schande van. De kus zou zijn geven zonder toestemming van mevrouw Jennifer Hermoso, er zou sprake zijn van een machtsverhouding en dus zou het aanranding zijn. Hermoso liet woensdag in een communiqué weten niet blij te zijn met de onverwachte zoenpartij en eiste maatregelen.

Van aanranding wil Rubiales in ieder geval niets weten en in tijden van woke is het weleens verfrissend dat een man niet meteen in de sorry-sorry-sorry-modus schiet en zich laat geselen door de goegemeente. Er zit immers een wereld tussen doelbewuste aanranding en een verkeerd geïnterpreteerde kus, gegeven in een vlaag van enthousiasme. Rubiales sprak tijdens de bijeenkomst eerder vandaag dan ook duidelijke taal. "Politici hebben naar deze actie verwezen als seksueel geweld, zonder toestemming, aanranding... Deze mensen proberen mij publiekelijk te vermoorden en ik ga mezelf verdedigen zoals alle Spanjaarden, in de rechtbank."

En: "Het gebeurde spontaan en met wederzijdse instemming. Ik heb een geweldige relatie met alle spelers en we deelden daar liefdevolle momenten. Zo'n zelfde kus kan ik ook aan mijn dochters geven." Later gaf hij wel toe dat de timing misschien verkeerd was. "Ik zat fout en het was niet het moment om dat te doen. Maar is het ernstig genoeg om te moeten vertrekken, nadat ik de beste management-prestatie in het Spaanse voetbal heb geleverd? Ik ga niet aftreden."

Rubiales zijn toespraak werd in de zaal ontvangen met applaus, maar op sociale media in Spanje barstte vrijwel direct de bom. De toespraak, die live werd uitgezonden, is, om het voorzichtig uit te drukken, niet in alle kringen even positief ontvangen. Ook de Spaanse regering bemoeit zich er inmiddels mee. Zij zouden via een sporttribunaal de voorzitter uit zijn functie willen zetten, ook omdat zijn aanblijven het bid van Spanje om het WK van 2030 te organiseren waarschijnlijk geen goed doet. De kans dat hij zijn baan uiteindelijk behoudt, lijkt daarom klein.

Toch even voor de zekerheid, voordat wij het weer gedaan hebben. Mannen, het is nooit okee om een vrouw te zoenen zonder haar toestemming. Ook het zomaar betasten van vrouwen is not done. Wij zijn principieel tegen aanranding. Daartegenover staat wel dat wij zeer openstaan voor onverwachte zoenpartijen en handtastelijkheden geïnitieerd door vrouwen. Fijn weekend!

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml