Spaanse dierenactiviste tegen kankerpatiëntje: Sterf
Buitenland

Spaanse dierenactiviste tegen kankerpatiëntje: Sterf.

Een Spaanse dierenliefhebber heeft heisa veroorzaakt door via sociale media op een walgelijke manier een ernstig ziek kankerpatiƫntje zo snel mogelijk dood te wensen. Het knulletje maakte namelijk bekend van stierenvechten te houden.

De achtjarige strijder, die lijdt aan botkanker, heeft als ultieme droom om later torero te worden in de arena's van Spanje, waar stierenvechten ontzettend populair is. Grote voorbeelden van de jongen namen hem afgelopen zaterdag na een stiergevecht op hun schouders en droegen hem het hele stadion rond.

De activiste reageerde, onder een valse naam, des duivels op de beelden: "Een ziek kind dat gezond zou willen worden om onschuldige en gezonde dieren te doden, die ook alleen maar willen leven - Adrian, sterf maar!".

Aanklacht

De stichting Toro de Lidia, hetgeen staat voor 'Vechtstier', laat het er niet bij zitten en is druk bezig te achterhalen wie de schrijfster van het bericht in werkelijkheid is. Zij kondigen aan gerechtelijke stappen tegen de activiste te zullen ondernemen, zo weet het AD.

Alle artikelen geladen. Overzicht →