Speciaal toezichtteam bij azc Budel tegen overlast

Speciaal toezichtteam bij azc Budel tegen overlast 

06 maart 2023 - 11:34

Het minsterie grijpt in en dat zal ook eens tijd worden. Er komt een speciaal team van toezichthouders bij het asielzoekerscentrum in Budel omdat criminele asielzoekers de boel terroriseren er overlast is, zo heeft staatssecretaris Eric van der Burg aangekondigd. 

Dat gaat vast helpen. Er is zoals u weet veel te doen om die overlast in Budel. Zo kondigde busvervoerder Hermes aan de halte bij het azc voor onbepaalde tijd te skippen omdat de buschauffeurs bedreigd en/of bespuugd worden door asielzoekers die wel met de bus willen reizen maar niet betalen voor een kaartje.

"Voor mensen die onze bescherming vragen, maar vervolgens onze gastvrijheid misbruiken heb ik geen enkel begrip. De groep asielzoekers die overlast veroorzaken is weliswaar klein, maar de impact bij degene die het overkomt is enorm", zegt Van der Burg.

Goed om te weten: het gaat om een proef van tien maanden en de toezichthouders zullen vooral doordeweeks aanwezig zijn, maar mogelijk zullen er ook weekendshifts worden gedraaid als daar aanleiding voor is. Volgens het ministerie gaat het team proberen om "nauw en frequent" te babbelen met onder meer omwonenden en de politie, maar ook winkeliers en vervoerders.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml