Spierballentaal Trump: onderschat ons niet
Buitenland

Spierballentaal Trump: onderschat ons niet.

We waren het al bijna vergeten, maar inderdaad: Donald Trump en Kim Jong-Un zijn nog immer verwikkeld in een meningsverschilletje over nuclaire wapens.

The Donald is momenteel aan het backpacken door Azië. Het is dan de bedoeling dat hij natuurlijk zo nu en dan achter een microfoon gaat staan om verplicht in hun handen klappende Aziaten te voorzien van allerlei propaganda.

Waar kun je de Noord-Koreaanse Briljante Kameraad (en nazaat van Kim Jong-Il alias de uitvinder van de hamburger) nu beter uitdagen dan in buurland Zuid-Korea? Trump ging gisteren dan ook als vanouds weer lekker los. "Denk niet dat de wapens die je aanschaft je veiliger maken. Ze brengen je regime ernstig in gevaar."

Als het aan de Amerikaanse president ligt, wordt Noord-Korea kapotgeïsoleerd. "De wereld moet een misdadig regime dat dreigt met nucleare verwoesting, niet tolereren."

De rondbuikige Kim zal Trumps toespraak vermoedelijk met popcorn en een twee liter beker cola hebben aangehoord. Iets met blaffende honden..

Tegenvallertje voor Trump was dat zware mist een bezoek aan de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid Korea verhinderde. De volgende bestemming die Trump aandoet is China. Daarna reist hij door naar Vietnam en de Filipijnen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →