'Sportschool Waddinxveen discrimineert Marokkanen'
Binnenland

'Sportschool Waddinxveen discrimineert Marokkanen'.

Er waren eens twee Marokkaanse jongens en een meissie uit Gouda die een proefles bij sportschool CrossFit te Waddinxveen namen. Dat was leuk. Daarom wilde het drietal zich inschrijven voor groepslessen. Helaas. Via e-mail werd de jongens de toegang ontzegd door eigenaresse Verweij.

''Er zijn meerdere leden die om bepaalde redenen, ik weet niet welke, hun lidmaatschap opzeggen vanwege jouw aanwezigheid", schreef Verweij 's avonds laat aan de twee jongens. "Helaas gaan de vaste leden voor en moet ik jou de toegang weigeren.''

Aan het meisje schreef Verweij dan weer iets anders. "Helaas heb ik de jongens het lidmaatschap moeten opzeggen vanwege leden die hen kennen, waaronder veel politieagenten, die hun lidmaatschap zouden opzeggen vanwege verschillende redenen die ik niet weet. Ik wil mij hier ook niet mee bemoeien, maar ik moet als eigenaar keuzes maken."

De sportievelingen hebben een klacht ingediend bij politieafdeling Veiligheid, Integratie en Klachten. Een woordvoerder bevestigt de klacht, maar kan lopende het onderzoek geen uitspraken doen. Of politiemensen al dan niet sporten bij CrossFit is een privézaak, aldus de perschef.

Alle artikelen geladen. Overzicht →