St. Pauli supporters bedreigen Jan Dijkgraaf
Sport

St. Pauli supporters bedreigen Jan Dijkgraaf.

Supporters van de Duitse voetbalclub St. Pauli zijn niet zo blij met een foto van Geen Peil-lijstrekker Jan Dijkgraaf waarin hij in een St. Pauli hoodie poseert. Afgelopen weekend liet de aanhang van de Duitse cultclub weten dat hij die trui uit moest trekken, anders wordt zijn kop eraf getrokken. Een heuse doodsbedreiging voor Jan. 

De aanhang van de club uit Hamburg die momenteel uitkomt in de Tweede Bundesliga staat bekend als links en antifascistisch. Voor de fans is het symbool van deze rebelse houding de piratenvlag, de Totenkopf. En juist met een hoodie voorzien van de Totenkopf staat Jan Dijkgraaf op de site van Geen Peil.

Dat vonden de fans van St. Pauli 'nicht geil' en dus besloten ze een spandoek te maken om Jan te sommeren deze trui als de sodemieter weer uit trekken, anders...

Nu is Jan pissig, want na Feyenoord is St Pauli nou eenmaal zijn tweede club. 'Zo rolt extreem-links', aldus de lijstrekker in een reactie op deze bedreiging van de St. Pauli aanhang. Jan twijfelt of hij aangifte gaat doen. 'Vorige week werd er op Twitter al door iemand geroepen dat ik sta voor zo'n beetje alles waar St. Pauli niet voor staat. Maar dit gaat wel iets verder dan iemand die op Twitter iets roept. Een spandoek van dertig meter met mijn naam erop is duidelijk een rechtstreekse bedreiging. Dus ik sluit niet uit dat ik aangifte ga doen", aldus Jan in zijn huisblaadje Metro.

Alle artikelen geladen. Overzicht →