Staatsloterij had geheime schikking met speler
Binnenland

Staatsloterij had geheime schikking met speler.

Door gelekte documenten is bekend geworden dat de Staatsloterij in juni 2015 een schikking trof met een speler uit Arnhem, die een procedure was begonnen omdat de Staatsloterij ook loten liet 'winnen' die helemaal niet verkocht waren. Klanten werden daar niet over geïnformeerd.

De man uit Arnhem kreeg 4.250 euro van de Staatsloterij, wanneer hij de schikking geheim zou houden voor Loterijverlies, die namens 194.000 mensen een procedure voert tegen de Staatsloterij wegens het achterhouden van informatie over de niet-verkochte loten. Hiervoor claimde Loterijverlies een bedrag van 300 miljoen euro bij de Staatsloterij.

'Wij vinden niet dat deze meneer gelijk had'

De Arnhemmer was uit zichzelf een procedure begonnen. Volgens het gerechtshof (en later de Hoge Raad) was de communicatie van de Staatsloterij inderdaad misleidend. De 4.250 euro werd enkele dagen na de schikking door de Staatsloterij uitbetaald, meldt RTL Nieuws.  "Wij vinden niet dat deze meneer gelijk had, maar we hebben geen zin in verdere procedures met hem. Wat ons betreft schept het geen precedent omdat dit een bijzondere zaak was. Dit is de enige schikking die we hebben getroffen. We hebben ook geheimhouding getroffen en gaan nu kijken wat de gevolgen zijn voor de overeenkomst nu de schikking naar buiten komt", aldus de Staatsloterij.

Hypocriete oprichter

Niet alleen bij de Staatsloterij worden er stiekeme dingen gedaan. De oprichter van Loterijverlies, Ferdy Roet, is zelf geschorst door de rechter. Hij zou onrechtmatig veel hebben verdiend aan de stichting. Er moet nog wel onderzoek gedaan worden om uit te wijzen of dit waar is.

 

 

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →