Staatssecretaris: Gestopte rokers leven nu allemaal gezonder
Binnenland

Staatssecretaris: Gestopte rokers leven nu allemaal gezonder.

Ontmoedigingsbeleid, stomme overdreven horrorplaatjes op sigarettenpakjes en het voortdurende gemekker van gestopte niet-rokers lijken de verstokte roker te doen twijfelen. Het CBS, RIVM en Trimbos-instituut nomineren 2017 als het grote 'ik stop met roken'-jaar. Ongeveer 110.000 mensen kozen ervoor de sigaret in te ruilen voor een andere doodsoorzaak.

Want dat Magere Hein u op een dag komt halen staat vast. Maar dan heeft u zich in ieder geval niet doodgerookt, dat scheelt.

De onderzoekers spreken met 110.000 personen van een "recordaantal gestopten". Nog steeds paft trouwens 23,1 procent van de volwassenen, goed voor een aantal van 3,16 miljoen Nederlanders. Oh, wekelijks raken er ook honderden jongeren verslaafd aan, maar die leeftijdscategorie is nu net niet meegenomen in het onderzoek.

"Gestopte rokers leven gezonder"

Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, die op meer anti-tabaksmaatregelen zint, strooit vervolgens met aannames die hij helemaal niet kan onderbouwen. Hij stelt "dat de gestopte rokers nu allemaal gezonder leven."

Maar wat nu wanneer die gestoptenaren per dag ladingen klontjes suiker naar binnen proppen? En wat te denken van de inname van conserveringsmiddelen? Als die mensen al jarenlang hun eigen geslachtsdeel niet meer kunnen zien door overmatig solliciteren naar diabetes?

En wat nu als het gestopte volk zich dagelijks kapotzuipt aan alcohol, elke ader in zijn/haar lichaam injecteert en/of de neus volpropt met het witte goud?

Tsja, dan is dat "gezond" leven slechts relatief. Trouwens, op welke manier gaat de overheid de accijnzen die het misloopt bij u terughalen denkt u? Mooi ook, dat het kabinet het btw-tarief op groente en fruit gaat verhogen. Zoveel geeft uw overheid daadwerkelijk om uw gezondheid.

Alle artikelen geladen. Overzicht →