Stagiaire kinderopvang ontslagen, maakte ongepaste filmpjes voor TikTok

Stagiaire kinderopvang ontslagen, maakte ongepaste filmpjes voor TikTok 

17 januari 2023 - 14:28

Wat is er toch mis met sommige mensen? Een 19-jarige stagiaire van de Amsterdamse kinderopvang Kindergarden is de laan uitgestuurd omdat ze ongepaste filmpjes maakte van kinderen in kwetsbare posities, om ermee te scoren op TikTok (en Snapchat). De kinderopvang bereidt een aangifte voor, bevestigt directeur Nicole Krabbenborg van de kinderopvang.

Filmpjes maken van kinderen voor op sociale media is niet helemaal de bedoeling natuurlijk. En het waren niet zomaar filmpjes: "Op deze compilatie van beelden is onder andere te zien dat er een bal wordt geschopt naar twee kinderen die vervolgens omvallen. Ook wordt aan een kind gevraagd een zeehond na te doen en zijn op een video twee kinderen in een liggende houding te zien, met daarbij de tekst ‘ze beginnen al vroeg’", meldt het AD

Een ouder zag het filmpje en stapte ermee naar de kinderopvang. Uit een eerste onderzoek zijn geen strafbare feiten naar voren gekomen. "Maar dat dit gedrag richting de kinderen onacceptabel is mag duidelijk zijn”, vertelt Krabbenborg aan de algemene dagkrant. Het is niet duidelijk wat voor straf de stagiaire verder krijgt, maar ze mag in elk geval haar opleiding niet afronden.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml