Staking Machu Picchu duurt 48 uur
Buitenland

Staking Machu Picchu duurt 48 uur.

Het is even slikken voor de nietsvermoedende toerist die graag het Incastadje Machu Picchu (en nee, dat is geen Pokémon) in Peru willen bezoeken. Vanwege een staking rijden er 48 uur lang geen treinen en dreigen toeristen die een trip op de planning hadden staan, het hoogtepunt van de reis te moeten missen. De bevolking laat per dag slechts 2.500 mensen toe.

De lokale bevolking is boos over de verdubbeling van de electriciteitsprijs en de illegale bouw van een hotel in Cusco, de uitvalsbasis voor bezoeken aan Machu Picchu. Ook zijn de bewoners niet in hun nopjes met de monopolie van een bedrijf op tochten naar de toeristische trekpleister, zo weet het AD.

Onduidelijkheid

De staking leidt bij veel mensen tot verwarring. De momenteel in Peru verblijvende Nederlandse toerist Huib Verbrugge, die met zijn vrouw een rondreis maakt zegt: "Alles en iedereen spreekt elkaar tegen. De lokale kranten melden dat de treinen gewoon rijden, maar dat is dus niet zo. Tenminste, hij rijdt wel, maar vanaf een station hier ver vandaan. Daar kan dan weer niemand komen omdat de stakers ook daar de weg hebben geblokkeerd."

Mocht u nou toevallig door de staking het stadje niet hebben kunnen bezoeken, willen we graag speciaal voor u een plaatje van het eeuwenoude Incastadje met u delen:

 

Alle artikelen geladen. Overzicht →