Starbucks compenseert racisme-slachtoffers
Buitenland

Starbucks compenseert racisme-slachtoffers.

De twee donkere mannen die vorige week zonder aanleiding in een Starbucks filiaal in het Amerikaanse Philadelphia door opgetrommelde politieagenten geboeid werden afgevoerd omdat ze alleen maar aan een tafeltje zaten te niksen, worden door de koffieketen financieel gecompenseerd. Beiden ontvangen een symbolisch bedrag van één pietluttige dollar.

Maar dat is niet alles. De koffiemagnaat gaat ook 200.000 dollar weggeven aan een goed doel. Prachtig nieuws voor de directie van de desbetreffende, nog onbekende, organisatie(s). Het schijnen in ieder geval programma's voor jonge ondernemers te zijn. Hoeveel procent van die gift zal daadwerkelijk ten goede komen aan de doelgroep van die organisatie(s), denkt u?

Anti-racisme-lesjes voor personeel

Boeit ook verder niet, het gaat immers om het gebaar. Weet u wat ook zo'n gebaar is? Het op 29 mei dichtgooien van 8.000 toko's om personeelsleden zinloze, ja zinloze, cursussen op te dringen die vooroordelen (ieder mens heeft vooroordelen, is natuurlijk ingebakken in een mensenbrein) en racisme in werknemerskoppies dienen te voorkomen.

Alsof er volop racisme en discriminatiezaken de kop opsteken bij de koffieschenkslaafjes. De propagandisten van zwaar overprijsd vocht kunnen op 29 mei in ieder geval genieten van een dagje betaald achterover leunen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →