'Statenleden FvD laten vergaderingen vaak schieten'

'Statenleden FvD laten vergaderingen vaak schieten' 

09 februari 2023 - 11:37

Statenleden van Forum voor Democratie en alle afsplitsingen van die partij zijn opvallend vaak afwezig bij vergaderingen. Zij hebben de afgelopen vier jaar veruit het meest verzuimd bij vergaderingen van Provinciale Staten.

Met 15 procent van de zetels goed voor ruim een derde van alle absenties, veel meer dan verhoudingsgewijs verwacht mocht worden, blijkt uit onderzoek van de NOS en de regionale omroepen over de afgelopen bestuursperiode. 

Sinds het moment dat de Provinciale Staten in alle provincies geïnstalleerd is - eind maart 2019 -  meldde 1.296 keer iemand zich afwezig voor een vergadering. Daarvan kwam 444 keer (34,3 procent) voor rekening van iemand van Forum of een van zijn talloze afsplitsingen

Overigens is het niet verplicht om bij de vergaderingen aanwezig te zijn. Dus als je liever iets anders doet, dan kan dat gewoon. Forum voor Democratie zegt in een reactie op de cijfers dan ook dat hun Statenleden geen beroepspolitici zijn en "een bredere invulling aan het statenlidmaatschap geven dan alleen de aanwezigheid bij commissievergaderingen".

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml