Steeds meer ambulanceritten voor toeristen
Binnenland

Steeds meer ambulanceritten voor toeristen.

Bierfietsvolk, bloembolkoopjesjagers en MacBike-gepeupel terroriseren niet alleen de Amsterdamse binnenstad, maar verhogen ook de werkdruk van ambulancepersoneel. Met bijna 3.500 ritten per jaar is het aantal keer dat ambulances voor toeristen uitrukken in vier jaar meer dan verdubbeld.

Ook op de spoedeisende hulp (SEH) van OLVG Oost neemt het aantal patiënten uit het buitenland toe nu het toerisme in de stad blijft groeien, weet Het Parool. Op de SEH in het meest centrale ziekenhuis van Amsterdam was vorige maand vijftien procent van de patiënten een toerist, tegenover 13,5 procent in juli 2011.

Bij de meldkamer van de Ambulance Amsterdam lopen ze dagelijks tegen de taalbarrière aan. "Het is voor onze centralisten soms een echte puzzel om erachter te komen waar iemand is en wat er aan de hand is", vertelt Frank Berg, hoofd van de meldkamer. Daarom overweegt de Meldkamer Ambulancezorg een zogenaamde tolkentelefoon, met de mogelijkheid om binnen een halve minuut een tolk aan het gesprek toe te voegen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →