Steeds minder illegalen van NL naar Groot-Brittannië 

24 oktober 2017 - 12:52

Schipper mag ik overvaren, ja of nee? Nou NEE. Van de marechaussee mag dat niet. Zij hebben dit jaar al 750 illegalen (links en Jules Deelder: niemand is illegaal!1!11!!!) opgepakt die via Nederland de oversteek naar Groot-Brittanniƫ probeerden te maken.

Bijna driekwart van de 750 uitreizigers (zegt RTL Nieuws) is in het bezit van een Albanees paspoort. De overige personen zijn gezegend met de Afghaanse, Vietnamese en Iraakse nationaliteit.

Maar wat is nu Neerlandsch populairste plaats om een oversteekje te wagen? Hoek van Holland steekt er, met 550 pogingen, met kop en schouders bovenuit. IJmuiden staat met een schamele 120 pogingen op de tweede plaats. Wie het echt niet meer weet, probeert het via Europoort en Vlissingen.

De marechaussee constateert een aanzienlijke daling van het aantal mensen dat via Nederland naar het beloofde Britse vasteland wil reizen. Dat komt volgens hen doordat er scherper wordt gecontroleerd.

Vraag voor u: is het tegenhouden van mensen die liever niet in Nederland willen genieten van het moois dat gratis te verkrijgen is, goed nieuws voor Nederland of voor Groot-Brittanniƫ?

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
Advertentie