'Steeds minder jongeren kiezen voor inbrekersvak'

'Steeds minder jongeren kiezen voor inbrekersvak' 

04 april 2022 - 12:00

Nou ja zeg! Het is hoog tijd voor Kamervragen, nu blijkt dat er steeds minder jonge inbrekers actief zijn in ons land. Het inbrekersvak dreigt zo een langzame dood te sterven.

"In 2021 zijn ruim 2 duizend mensen geregistreerd als verdachte van woninginbraak, 24 procent minder dan een jaar eerder. In tien jaar tijd daalde zowel het aantal woninginbraken als de bijbehorende verdachten met 75 procent. Onder de inbrekers zijn vooral minder jonge verdachten", meldt het CBS.

Komt natuurlijk allemaal door de coronapandemie en die stomme maatregelen. Hoewel het CBS geen onderzoek hierna heeft gedaan, is het "aannemelijk dat het criminaliteitsbeeld in 2020 en 2021 is beïnvloed door de coronapandemie en de genomen maatregelen. Het thuiswerken en de beperkte uitgaansmogelijkheden verkleinden bijvoorbeeld de kans op woninginbraak."

Nou, dit hadden wij nou niet verwacht. Sowieso was 2021 een slecht jaar voor de criminaliteit. "Op 1 januari 2022 had de politie 34 duizend verdachten gevonden bij geweldsdelicten die in 2021 plaatsvonden", hiermee werd een dalende trend sinds 2012 voortgezet.  

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml