Upd: 'Dader steekpartij geen IS-strijder, maar verward'
Buitenland

Upd: 'Dader steekpartij geen IS-strijder, maar verward'.

Daar gaan we weer... Zeker één persoon is om het leven gekomen door een aanval met een mes door een 'Allah Akbar'-roepende man in het Franse Trappes, vlakbij hoofdstad Parijs.

Twee andere personen raakten ernstig gewond, zegt een politiewoordvoerder tegen persbureau Reuters. Volgens de woordvoerder is de dader "uitgeschakeld".

De man zou op de openbare weg hebben ingestoken op mensen. Daarna verschanste hij zich in een gebouw. De politie greep in toen de verdachte weer naar buiten kwam. Over het motief voor de steekpartij bestaat nog onduidelijkheid.

Update 11:46 uur:

U verwacht het niet... Islamitische Staat heeft inmiddels de verantwoordelijkheid opgeeist van de steekpartij in de voorstad van Parijs, meldt het ANP. Inmiddels is ook bekend dat een tweede persoon daarbij het leven moest laten.

Update 14:56 uur:

Het kan allemaal wel zo zijn dat Islamitische Staat de verantwoordelijkheid voor de aanslag in het stadje bij Parijs op heeft geeist, maar daar is totaal geen bewijs voor. De dader is volgens minister Gérard Collomb (Binnenlandse Zaken) een 36-jarige man die ernstige psychische problemen had. 

Dat kan de minister weten, want de dader was al in beeld bij de autoriteiten omdat hij terrorisme verheerlijkt zou hebben. Wat? Ja, maar toch is het geen terrorist. Volgens de minister kan deze man beter onder het kopje 'verward' geschaald worden.

De dader is overigens neergeknald door de opgetrommelde agenten. Het derde slachtoffer ligt nog steeds ernstig gewond in het ziekenhuis.

Alle artikelen geladen. Overzicht →