Upd: Steekpartij Melbourne toch terreurdaad
Buitenland

Upd: Steekpartij Melbourne toch terreurdaad.

Hee, is de verwarde man weer eens opgedoken? Het Australische Melbourne is zojuist opgeschikt door een steekpartij, waarbij de dader eerst zijn auto in brand stook en vervolgens met een mes begon te zwaaien. Uiteindelijk werd hij neergeschoten door de agenten.

Helaas kon deze meneer eerst nog wel wat slachtoffers maken. Er is zeker één dode te betreuren, twee gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Op onderstaande beelden is te zien hoe de man met een mes uithaalt naar agenten die in eerste instantie op een melding van de autobrand waren afgekomen. Wie de steker is, is momenteel nog onbekend. Ook is niet bekend wat zijn motief was, maar volgens de politie lijkt het geen terroristisch oogmerk te hebben. De man ligt momenteel nog in het ziekenhuis.

Update 11.26 uur:

Verrassing: de steekpartij in Melbourne wordt door de politie toch als een terreurdaad behandeld. De man die met een mes instak op mensen, bleek ook gasflessen in zijn brandende auto te hebben. Hij is inmiddels in het ziekenhuis overleden.

Inmiddels is ook bekend waar hij vandaan komt. Hij zou in de jaren negentig vanuit Somalië naar Australië zijn vertrokken. Het gaat om een bekende van de opsporingsdiensten.

Alle artikelen geladen. Overzicht →