SteekSyriër Malek = doodnormale jongen
Binnenland

SteekSyriër Malek = doodnormale jongen.

Malek de martelaar uit Syrië, door kwaliteitsmedia in een poging mogelijke paniek zo snel mogelijk de kop in te drukken uiteraard omschreven als een verwarde man, is volgens zijn bovenbuurman vriendelijk en erg aardig. Ze hebben samen nog Kerst en Sinterklaas gevierd (toen paste Malek even een taqqiya'tje toe, want een Allahoe Akbar schreeuwende man die Kerst viert roept twijfels op), zo vertelt de onthutste anonieme man tegenover De Telegraaf.

"De keren dat ik hem gezien heb (dat moet regelmatig geweest zijn, anders komt de beste knaap geen Kerst en Sinterklaas bij je vieren) was het een goede jongen. Ik weet van zijn familie dat het een goede familie is. Ze zijn ingeburgerd, ze doen hun best, ze hebben vrienden. Een doodnormale jongen, die een hoop heeft meegemaakt en misschien daarom wat verward is geraakt."

Voorbode voor meer Malekjes?

Nou, maak dan uw borst maar nat. Als iedereen die 'wat' heeft meegemaakt dat uiteindelijk uit in het neersteken van meerdere onschuldige mensen, dan ziet het er bar slecht uit voor Nederland. Bovendien doet de gelatenheid in de stem van de verteller een soort medelijden vermoeden. Medelijden met Malek de baarddragende verwardiër die het psychisch allemaal even niet meer kon bolwerken. 

Weet u wie de échte slachtoffers zijn? Personen die (zwaar)gewond raken door een dergelijke daad, inwoners die er waarschijnlijk nooit voor hebben gekozen Malek een verblijfsvergunning te verlenen maar door de overheid onderdeel zijn geworden van het hedendaagse beleid.

Alle artikelen geladen. Overzicht →