Steenbergen duldt geen asielzoekers
Binnenland

Steenbergen duldt geen asielzoekers.

De groep 'Geen azc in Steenbergen' bestormde vorige week de raadsvergadering van de fractievoorzitters van gemeente Steenbergen, om te protesteren tegen de komst van 38 statushouders in de Noord-Brabantse stad. Aangezien dit niet veel effect had, roept de club vluchtelingenhaters op via een Facebookevent om aanstaande donderdag nog eens te protesteren.

Donderdag is de volgende gemeenteraadsvergadering, maar daarbij gaat het volgens BN DeStem niet om de vluchtelingenzaak. Steenbergen is verplicht om de statushouders dit jaar nog van een woning te voorzien. De gemeente heeft plannen om dit in de zogeheten Finch-woningen te doen, die gepland zijn in de wijk Buiten de Veste. Een derde van deze hippe, Scandinavische blokhutten zijn dan bedoeld voor statushouders. 

Niet volgens de afspraak

De club 'Geen azc in Steenbergen' vindt dat de gemeente haar afspraken hiermee niet nakomt. Liever zouden zij de statushouders verspreid zien over de stad en niet in een wijk vlakbij de basisschool van Buiten de Veste. Op de Facebookpagina wordt over de vluchtelingen gesproken als 'tuig' dat moet 'oprotten'. "Je zou er maar wonen mooi aan het water, landelijk en dan krijg je tegen over je apenkooi?!?! Zou al vast maar beginnen met extra sloten en buurtpreventie", aldus een boze Steenbergenaar. Ook is een andere stadsbewoner niet blij met groepen 'moslimmannen' die "lopen rond te hangen en die zijn pas intimiderend!!!!". 

Alle artikelen geladen. Overzicht →