Stef Blok: 37 keer contact met Suriname na uitspraken
Binnenland

Stef Blok: 37 keer contact met Suriname na uitspraken.

Wat een gefaald staatje, dat Suriname. Sinds Stef Blok dat op 10 juli vorige maand tijdens een besloten bijeenkomst uitsprak, heeft hij niet minder dan 37! keer contact gehad met het land. Ze-ven-en-der-tig keer. Waarom in hemelsnaam?

Excuses natuurlijk. Het duurt heel lang voordat het daar blijkbaar doordringt. Wij zouden na één keer al klaar zijn. Stef Blok niet. Die zoekt de dialoog gewoon 37 keer, stuurt ook nog een excuusbrief en hield op Schiphol een theekansje met zijn ambtsgenoot.

Naast Suriname toevoegen onder zijn favorieten in zijn telefoonlijst contacteerde hij ook de Antillen 12 keer. Tjechië werd zeven keer lastiggevallen door Blok en zijn excuushouding.

Over Polen en Tsjechië zei Blok: ''Loop eens over straat in Warschau of in Praag. Daar lopen helemaal geen gekleurde mensen. Die mensen zijn binnen een week weg. Ze worden waarschijnlijk letterlijk in elkaar geslagen. Die hebben daar geen leven." Over Australië en de VS zei hij: "daar is de oorspronkelijke bevolking uitgeroeid".

Alsof er allemaal nog niet genoeg over gezegd en geschreven is moet Blok deze week verantwoording afleggen aan de Tweede Kamer, waar een debat over de kwestie op de planning staat.

Alle artikelen geladen. Overzicht →