Stef Blok: Suriname = gefaald staatje
Binnenland

Stef Blok: Suriname = gefaald staatje.

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken heeft vorige week dinsdag tijdens een besloten bijeenkomst met Nederlanders die werkzaam zijn bij internationale organisaties keihard uitgehaald naar Suriname, door het land een 'failed state' te noemen

Volgens Blok heeft dat ernstig te maken met de 'etnische opdeling' in het land. Tijdens de bijeenkomst passeerden de onderwerpen xenofobie en angst voor migranten de revue.

Hij sloeg hier de spreekwoordelijke spijker op zijn kop door de huidige situatie in Nederland aan te kaarten: "Als je in Benoordenhout woont, is het hartstikke leuk om op zondag naar de Turkse bakker te gaan. Je hebt ook geen last van een aantal bijeffecten. Maar als je er middenin woont, heb je enorm last."

Verder verklaarde Blok geen enkele multiculturele of multi-etnische samenleving te kennen waar men in vrede met elkaar leeft. Overigens wilde Blok met zijn uitspraken slechts "prikkelen" en heeft hij naar eigen zeggen voorbeelden gebruikt die in het publieke debat ongelukkig kunnen overkomen.

Alle artikelen geladen. Overzicht →