Steijn moet eens stoppen met zeiken

Steijn moet eens stoppen met zeiken  

05 september 2023 - 11:23

Het lijkt erop dat Maurice Steijn vergeten is dat hij trainer is bij een topclub. De Hagenees zonder Haagse bluf had beter bij Sparta kunnen blijven als hij niet bestand is tegen de druk die hoort bij het werken bij Ajax. Na de derde wanprestatie op rij in het nog prille seizoen hoort het niet om de kwaliteit van nieuwe aankopen publiekelijk in twijfel te trekken. Het is calimero gedrag van de bovenste plank.

Wat zou er in het hoofd van Steijn zijn omgegaan afgelopen zondag? Het spel van Ajax was niet om aan te gluren, dat moet hij ook gezien hebben. Maar hij weet ook dat het nog tijd kost om een team te formeren. Tijd is echter schaars bij Ajax en De Telegraaf heeft zijn messen al geslepen. Ook weet hij dat Ajax na de interlandbreak wedstrijden speelt tegen FC Twente, Olympique Marseille en Feyenoord. Wordt er dan niet geleverd, en die kans is levensgroot, dan heb je bij Ajax de poppen aan het dansen.

Zou het allemaal door het hoofd van Steijn zijn geschoten? Waren de hersenen onder de geïmplanteerde haren al druk aan het voortborduren op nog meer onheil? En dacht hij daarom: laat ik de verantwoordelijkheid voor de slechte prestaties maar direct in de schoenen schuiven van iemand anders? Laat ik de man die verantwoordelijk is voor mijn aanstelling maar voor de bus gooien? Laat ik de nieuwe spelers die hij heeft aangetrokken maar meteen in twijfel trekken? Het is ongekend calimero gedrag van een trainer die nu al de grip op de situatie kwijt is.

En dat terwijl het zijn taak is om van de gerenoveerde selectie een geheel te maken. Daar is hij voor aangesteld en niemand anders. Dat hij geen of weinig inspraak zou krijgen in het aantrekken van nieuwe spelers, wist hij op voorhand. Dat Ajax een andere positie in de markt inneemt dan een paar jaar geleden, wist hij ook. Dat Ajax genoodzaakt is minder uit te geven aan salarissen, was hem ook verteld. Dat hij nu huilie huilie doet is daarom zeer Ajax-onwaardig.

Ga niet lopen janken Steijn, maar ga aan de slag. Mislintat heeft in het aantrekken van onbekende maar talentvolle spelers meer bewezen dat jij als trainer. En daarbij: zonder de avontuurlijke geest van Mislintat was jij nooit trainer van Ajax geworden. In de media lopen miepen over Mislintat is daarom kinderachtig, kleinzerig en zeer ongepast. Het is dat hij met zijn diamantaugen blijkbaar een goede trainer in je ziet, anders had hij je na je Ajax-onwaardige interviews direct moeten ontslaan.

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.