Steijn zelf ook verbaasd dat Ajax zich voor hem meldde

Steijn zelf ook verbaasd dat Ajax zich voor hem meldde 

14 juni 2023 - 16:00

Er zullen best mensen zijn die begrijpen dat Ajax Maurice Steijn als nieuwe trainer heeft aangesteld, in plaats vanĀ een Peter Bosz of gewoon door te gaan met Heitinga, maar het zijn er niet heel veel. De kersverse Ajax-coach heeft zelfkennis en snapt er zelf ook weinig van.

"Ik had niet verwacht dat ze bij mij zouden uitkomen", zei hij. "Ik heb geen Ajax-DNA en ik heb niet in de Champions League gespeeld. Ik snap dus wel dat er mensen verrast zijn."

Toch denkt hij dat hij succesvol kan zijn. Maar dat is eigenlijk vooral gebaseerd op het feit dat er ook weinig mensen Eric Ten Hag goed kenden voordat hij Ajax-trainer werd: "Ik houd mij vast aan hoe Erik ten Hag het hier heeft gedaan", aldus Steijn.

Bovendien, kan hij er wat aan doen dat hij geen Amsterdammer is? "Je kan hooguit mijn ouders verwijten dat mijn wieg in Den Haag en niet in Amsterdam heeft gestaan. Maar uiteindelijk gaat het erom dat ik met Ajax ga presteren en de spelers een goede interactie met het publiek krijgen. Ik ben een echte teamspeler. Dat heb ik bij mijn vorige clubs wel bewezen."

Oww, er gaat iets niet goed bij het opvragen van de reaguursels.
Reaguren Bekijk reaguursels {{totalComments}}
{{totalComments}} reaguursels geplaatst {{totalComments}} reaguursel geplaatst Er zijn geen reaguursels geplaatst.
Vernieuw
image/svg+xml
image/svg+xml
{{comment.nickname}}
{{comment.dateCreated | date:'dd MMMM yyyy - hh:mm:ss'}}
Niet ok Gemeld

{{comment.text}}

Vernieuw
Reaguren is niet mogelijk.
{{message}}
{{message}}
Je bent vergeten een reaguursel op te geven.
PowNews
image/svg+xml
Kijk ook
image/svg+xml